De zomer staat voor de deur en velen van ons dromen al van zonovergoten stranden, avontuurlijke hikes en culturele ontdekkingen. Maar voordat je je koffers pakt en de deur uitrent, is er één cruciaal ding dat je niet mag vergeten: een goede reisverzekering!

Waar moet je op letten bij een reisverzekering?

  1. Dekking: Zorg ervoor dat je reisverzekering de voor jou juiste dekking kent. Denk hierbij aan; medische kosten, bagageverlies, annuleringen en vertragingen. Controleer ook of avontuurlijke activiteiten en/of sporten gedekt zijn als je van plan bent deze te doen.
  2. Duur van de Reis: Let op de duur van je reis. Sommige polissen hebben een maximale duur voor een enkele reis. Als je langer op vakantie gaat, zorg dan dat je polis dit toelaat.
  3. Reisgebied: Verzekeringen verschillen vaak per regio. Controleer of jouw bestemming (bijvoorbeeld wereldwijd of alleen binnen Europa) gedekt is door je verzekering.
  4. Medische Dekking: is misschien wel het belangrijkste aspect van je reisverzekering. Check of de verzekering medische kosten dekt, zowel voor spoedeisende hulp als voor mogelijke ziekenhuisopnames. Let ook op of eventuele repatriëringskosten, waarbij je in geval van ernstige ziekte of letsel naar huis wordt gebracht, gedekt zijn.
  5. Annuleringsdekking: beschermt je tegen de kosten als je je reis moet annuleren vanwege onvoorziene omstandigheden zoals ziekte, een sterfgeval in de familie of andere noodgevallen. Deze dekking kan je veel geld besparen als je reis onverwacht niet door kan gaan. Let goed op de voorwaarden en maximale vergoedingen per persoon, per reis van deze dekking.

Niet vergeten: wat je altijd bij je moet hebben

  • Polisnummer en contactinformatie: Noteer het polisnummer en de contactgegevens van je verzekeraar. Bewaar dit zowel fysiek als digitaal.
  • EHIC (Europese Gezondheidskaart): Als je binnen Europa reist, zorg dan dat je een geldige EHIC bij je hebt. Deze kaart biedt toegang tot noodzakelijke medische zorg tijdens je verblijf.
  • Noodnummers: Ken de noodnummers van het land waar je heen gaat. Het is altijd goed om voorbereid te zijn.


Goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding kan een wereld van verschil maken. Maak kopieën van belangrijke documenten zoals je paspoort, verzekeringspolis. Sla deze kopieën op in je telefoon en bewaar een set in je bagage. Controleer ook de laatste reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor je bestemming.

Met een goede voorbereiding en de juiste reisverzekering, ben je klaar voor een zorgeloze vakantie. Met deze tips zorg je ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat en kun je onbezorgd genieten van je welverdiende vakantie. Dus pak je zonnebril, smeer je goed in en geniet van al het moois dat de zomer te bieden heeft.

Heb je vragen over je reisverzekering? Wij staan je graag te woord. We wensen je een zorgeloze en onvergetelijke reis toe!

Particuliere klant bij MJFP

Wij bieden u als particuliere klant een volwaardig financieel dienstenpakket aan en nemen u de zorg voor uw financiële zaken daadwerkelijk uit handen! U kunt bij ons terecht voor advies over uw hypotheek, verzekeringen, pensioen, vermogen, krediet en meer. Zo heeft u alles dus onder één dak wat veel van onze klanten erg prettig vinden.

In het menu aan de linkerkant kunt u de keuze maken voor het onderwerp waar u graag meer over wilt weten.