WGA Eigen risico

Wanneer een werknemer langer dan twee jaar tussen de 35% en 80% arbeidsongeschikt is, ontvangt hij of zij een WGA uitkering (Werkhervattingsregeling Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). Van u als werkgever wordt verwacht dat u een actieve bijdrage levert aan de werkhervatting van de werknemer binnen uw eigen onderneming of bij een andere werkgever. Om dit te stimuleren, komen de eerste 10 jaar van een WGA-uitkering voor uw rekening. U betaalt hiervoor een WGA premie aan het UWV.

Eigenrisicodrager

Nu kunt u er als werkgever ook voor kiezen eigenrisicodrager te worden voor de WGA. Het kan voor u veel schelen in de te betalen premie wanneer u voor het afdekken van dit risico overstapt van het UWV naar een particuliere verzekeraar. Daarnaast biedt het eigenrisicodragerschap nog enkele voordelen. Zo is de premie als eigenrisicodrager stabieler en krijgt u van de verzekeraar ook re-integratieondersteuning (inclusief financiële bijdragen).

Wanneer is het interessant om over te stappen?

Overstappen kan u veel financieel voordeel opleveren vanwege de veelal lagere premie. Het is echter niet in alle gevallen voordelig. Het kan duurder zijn wanneer u al zieke werknemers heeft (met de kans dat zij in de toekomst een WGA-uitkering zullen ontvangen) of wanneer er vanuit uw bedrijf al werknemers in de WGA terecht zijn gekomen (vanaf 2007).

Wilt u meer informatie over dit onderwerp en over uw mogelijkheden om de kosten van verzuim en arbeidsongeschiktheid te beperken? Neemt u dan gerust contact met ons op voor een afspraak met een verzekeringsadviseur van MJFP. Wij brengen graag uw specifieke situatie vrijblijvend voor u in kaart.