Van een aantal gegevens is het logisch dat je deze doorgeeft zodra deze wijzigen. Denk hierbij aan een wijziging van telefoonnummer of e-mailadres. Maar welke gegevens moet je nog meer doorgeven? Wij vertellen het je graag.

Algemeen:
-Wijziging in gezinssamenstelling: geboorte, samenwonen, scheiding, kinderen die het huis verlaten om te gaan studeren of juist weer terugkeren. Het is van belang dat jouw verzekeringen gebaseerd zijn op het juiste aantal personen in jouw huishouden.

Autoverzekering:
-Wijziging in kilometrage: maak je veel meer of juist veel minder kilometers met jouw voertuig? Geef dit dan aan ons door zodat we het juiste kilometrage op de polis kunnen vermelden.

-Wijziging in regelmatige bestuurder: wijzigt de regelmatige bestuurder van jouw voertuig? Dan kan dit gevolgen hebben voor de premie. Jouw zoon of dochter valt standaard onder de dekking van jouw verzekering maar zodra hij/zij de regelmatige bestuurder wordt dient dit op de polis vermeld te worden.

Doorlopende reisverzekering:
-Wijziging in bestemming en reisduur: ga je elk jaar 3 weken op vakantie naar Spanje, dan hoef je ons hier niet van op de hoogte te brengen. Heb je echter plannen voor een verre reis of veel langere vakantie dan is het wellicht belangrijk om de polis hierop aan te passen.

-Gevaarlijke sporten: sporten/activiteiten met een verhoogde kans op letsel vallen niet altijd standaard onder de dekking van jouw reisverzekering. Wil je een dergelijke sport/activiteit gaan ondernemen, controleer dan of jouw verzekeraar hier dekking voor geeft.

-Zakelijk reizen: de doorlopende reisverzekering geeft alleen dekking voor particuliere recreatieve reizen. Ga je naar een beurs/congres of ga je op werkvakantie/ stage of studiereis, neem dan contact met ons op.

Opstal en inboedelverzekering:
-Verbouwingen: is er op jouw verzekering sprake van een garantie tegen onderverzekering dan hoeven tussentijdse wijzigingen over het algemeen niet doorgegeven te worden. Aangezien niet alle verzekeraars hierin hetzelfde beleid hanteren adviseren wij je om verbouwingen waarbij extra m2 gerealiseerd worden aan ons door te geven.

-Zonnepanelen: er zijn verzekeraars waarbij zonnepanelen standaard onder de dekking vallen. Er zijn echter ook verzekeraars waarbij dit doorgegeven moet worden. Heb je twijfels over de dekking, wij zoeken het graag voor je uit.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering:
-Wijzigingen in werkzaamheden: de premie voor jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering is mede afhankelijk van het verzekerde beroep en de daartoe behorende werkzaamheden. Wijzigingen in werkzaamheden moeten altijd doorgegeven worden.

-Stijging of daling van jouw inkomen: jouw verzekerd bedrag is vastgesteld aan de hand van jouw inkomen. Op het moment dat jouw inkomen stijgt of daalt kan het nodig zijn om het verzekerde bedrag aan te passen. In de meeste gevallen kun je gebruik maken van het jaarlijkse optierecht. Hiermee kun je het verzekerde bedrag verhogen of verlagen met een vast percentage. Medische waarborgen zijn veelal niet nodig.

Heb je een wijziging of twijfel je of een wijziging moet doorgeven? Neem dan gerust contact met ons op!

Particuliere klant bij MJFP

Wij bieden u als particuliere klant een volwaardig financieel dienstenpakket aan en nemen u de zorg voor uw financiële zaken daadwerkelijk uit handen! U kunt bij ons terecht voor advies over uw hypotheek, verzekeringen, pensioen, vermogen, krediet en meer. Zo heeft u alles dus onder één dak wat veel van onze klanten erg prettig vinden.

In het menu aan de linkerkant kunt u de keuze maken voor het onderwerp waar u graag meer over wilt weten.