Pensioen via je werkgever omvat vaak naast het ouderdomspensioen ook een nabestaandenpensioen. Dit is een uitkering die levenslang wordt uitgekeerd aan je achterblijvende partner na overlijden. Er zijn twee soorten nabestaandenpensioen: een nabestaandenpensioen op risicobasis en een nabestaandenpensioen op opbouwbasis. Bij een nabestaandenpensioen op risicobasis zijn je nabestaanden verzekerd van een nabestaandenpensioen zolang je bij deze werkgever in dienst bent. Het nabestaandenpensioen verdwijnt als je niet meer deelneemt aan de regeling. Een nabestaandenpensioen op opbouwbasis blijft wél bestaan als je uit dienst bent getreden. We zien steeds vaker dat het nabestaandenpensioen op risicobasis is verzekerd.

Wanneer als partner recht op nabestaandenpensioen?
Maar wanneer kom je als partner nu in aanmerking voor het nabestaandenpensioen? Als je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, dan ben je automatisch elkaars partner in je pensioenregeling. Hier hoef je zelf niets voor te regelen. Voor samenwoners kunnen er echter aanvullende eisen gelden. Deze worden nog wel eens over het hoofd gezien. Zo moet je als samenwoners vaak een notarieel samenlevingscontract hebben. En moet je je partner zelf aanmelden bij je pensioenregeling. Anders kan bij een onverhoopt overlijden blijken dat er geen recht is op het nabestaandenpensioen, wat erg vervelende gevolgen kan hebben.

Ben je dus samenwonend? Bekijk dan altijd de voorwaarden van jouw pensioenregeling en meld je partner aan. Twijfel je over jouw situatie? Dan kun je altijd even contact opnemen met je pensioenfonds of pensioenverzekeraar. Zij kunnen je precies vertellen wat je moet doen om alles goed te regelen.