MJFP wat kunt u zelf regelen

Anja Koers, financieel adviseur

Wanneer u uw baan verliest, is dat erg vervelend. Waar mensen vaak niet bij stil staan, is dat bijna altijd ook de dekking voor het nabestaandenpensioen vervalt. Dit kan zeer vervelende gevolgen hebben voor uw partner en/of kinderen. Een simpele oplossing is om een tijdelijke overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Wij geven u graag advies.

Wat kunt u zelf regelen?

Vaak resulteert uw bedrijfspensioen samen met de AOW uitkering niet in een pensioen van 70% van uw laatstverdiende loon. Daarom is het raadzaam privé bij te sparen. Dit wordt steeds belangrijker, aangezien de hoogte van de AOW ter discussie staat, en steeds minder mensen een volledig pensioen opbouwen via hun werkgever. Ook voor ondernemers met een éénmanszaak of VOF is het opbouwen van privé pensioen essentieel. Het pensioen wordt steeds meer een zaak van eigen verantwoordelijkheid.

Het privé pensioen wordt vaak opgebouwd door middel van een koopsom of een lijfrente. De spaarpremie is fiscaal aftrekbaar, echter tot een zeker maximum. Middels een jaarruimte berekening kunt u bepalen wat uw maximale bijspaarpremie is.

Pensioenadvies

Wij kunnen samen met u bekijken welke spaarvorm het beste bij u past gezien uw persoonlijke situatie en uw voorkeur voor een bepaalde mate van zekerheid. Ook kunnen wij vragen beantwoorden als “hoe ziet mijn bedrijfspensioen eruit?”, “welke extra verzekeringen heb ik nodig?” en “wat gebeurt er als ik eerder, of later, wil stoppen met werken?”

Onze adviseurs verlenen u deskundig advies, dat geheel op uw persoonlijke situatie is afgestemd. Zo worden er geen belangrijke zaken over het hoofd gezien en bent u verzekerd van een goed geregeld pensioen. U kunt altijd geheel vrijblijvend een afspraak maken met een pensioenadviseur van MJFP om uw mogelijkheden te bespreken en antwoord te krijgen op al uw vragen.