Veelgestelde vragen over echtscheidingsadvies

Graag leggen wij door middel van onderstaande veelgestelde vragen uit hoe wij je van dienst kunnen zijn op het gebied van echtscheidingsadvies.

1. Op welke gebieden geeft MJFP advies bij echtscheiding?
De focus van onze advisering bij echtscheiding ligt op het financiële en fiscale aspect. Wij brengen jullie volledige financiële en fiscale situatie in kaart en stellen in samenspraak met beide partijen de verdeling op, waarin wordt bepaald wat er gebeurt met zaken als uw woning, pensioen, spaartegoeden, inboedel, auto(s), etc.

Daarnaast kunnen wij je (indien gewenst) individueel aanvullend advies geven over je nieuwe financiële situatie. Zo kunnen wij je bijv. adviseren over de hypotheek voor je nieuwe woning, de verzekeringen die je nodig hebt, hoe je pensioensituatie er straks uitziet, etc.

2. Welke aspecten van een echtscheiding kan MJFP níet voor mij regelen?
Wanneer je getrouwd, dient er een officieel verzoek tot echtscheiding te worden ingediend bij de rechtbank, en dient het echtscheidingsconvenant te worden opgesteld, waarin de overeengekomen verdeling (zie vraag 1) wordt vastgelegd. Dit moet gedaan worden door een advocaat. Wij kunnen jullie doorverwijzen naar een goede en betaalbare advocaat en stemmen alles inhoudelijk voor je af met de advocaat zodat de kosten hiervan voor jullie beperkt blijven.

3. Kan MJFP mij ook helpen bij het emotionele aspect van een echtscheiding?
Onze adviseurs zijn niet specifiek opgeleid om je volledig te ondersteunen bij het emotionele aspect en de verwerking van een echtscheiding. Uiteraard komt dit aspect vaak wel ter sprake, maar voor een professionele begeleiding op dit gebied kun je het beste terecht bij een specialist.

4. Regelt MJFP ook de partner- en/of kinderalimentatie?
Wij kunnen in het echtscheidingstraject zowel de partneralimentatie als de kinderalimentatie voor jullie vaststellen en regelen.

5. Wij willen alles graag goed regelen voor ons kind/onze kinderen. Kan MJFP ons hier ook bij helpen?
Wij kunnen samen met jullie een ouderschapsplan opstellen, waarin alle zaken rond de kinderen wordt geregeld. Denk dan bijv. aan een regeling omtrent waar de kinderen wanneer wonen, hoe alles geregeld is rond de zorg voor de kinderen, de kinderalimentatie, de verdeling van de kosten tussen beide ex-partners, etc.

6. Wat kost een echtscheiding adviestraject bij MJFP?
Wij spreken vooraf een uurtarief met jullie af dat zal worden gehanteerd tijdens het adviestraject. De uren die aan het echtscheidingsadvies worden besteed worden zorgvuldig door ons bijgehouden. Wanneer er een advocaat dient te worden ingeschakeld voor het opstellen van een echtscheidingsconvenant (zie vraag 2) dan ontvangen jullie aanvullend een nota van de advocaat. Dit tarief (meestal ook op uurbasis) spreken jullie af met de desbetreffende advocaat.

Staat je vraag hier niet bij? Neem dan gerust contact met ons op en stel je vraag. Wij staan je graag te woord!