De vakantieperiode staat voor de deur en velen van ons kijken er reikhalzend naar uit om er even tussenuit te gaan. Helaas weten ook inbrekers dat dit een tijd is waarin veel huizen onbewaakt achterblijven. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid op vakantie te gaan en je woning optimaal te beschermen tegen inbraak en diefstal.

Inboedelverzekering
Een inboedelverzekering dekt de schade aan of het verlies van je persoonlijke bezittingen in huis door bijvoorbeeld inbraak. Denk aan bijvoorbeeld gestolen elektronica, sieraden en andere waardevolle spullen. Het is raadzaam om voor vertrek nog eens goed te kijken naar de dekking van uw inboedelverzekering. Zijn al je kostbaarheden gedekt? En heb je een up-to-date inventarislijst? Dit helpt bij een eventuele schadeclaim.

Opstalverzekering
Daarnaast is een opstalverzekering essentieel voor de bescherming van de woning zelf. Deze verzekering dekt schade aan de vaste onderdelen van je huis, zoals muren, dak, ramen en deuren, die door inbraak of vandalisme kunnen ontstaan. Controleer ook of je polis inbraakschade volledig dekt en of er geen achterstallig onderhoud is dat eventueel problemen kan veroorzaken.

Preventieve maatregelen
Naast een goede verzekering zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om de kans op inbraak te verkleinen:

– Zorg voor goede sloten en beveiligingssystemen
– Laat je huis er bewoond uitzien door gebruik te maken van tijdschakelaars voor verlichting
– Vraag buren om een oogje in het zeil te houden
– Vermijd het delen van je vakantieplannen op sociale media.

Gemoedsrust op vakantie
Door zowel je inboedel- als opstalverzekering goed op orde te hebben en preventieve maatregelen te treffen, kun je met een gerust hart op vakantie gaan. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, dan ben je in ieder geval goed verzekerd en wordt de schade vergoed. Zo kun je blijven genieten van je welverdiende vakantie, wetende dat je thuis in goede handen is.

Heb je vragen over je opstal- of inboedelverzekering? Neem gerust contact met ons op, wij staan altijd voor je klaar. We wensen je een zorgeloze vakantie toe!

Particuliere klant bij MJFP

Wij bieden u als particuliere klant een volwaardig financieel dienstenpakket aan en nemen u de zorg voor uw financiële zaken daadwerkelijk uit handen! U kunt bij ons terecht voor advies over uw hypotheek, verzekeringen, pensioen, vermogen, krediet en meer. Zo heeft u alles dus onder één dak wat veel van onze klanten erg prettig vinden.

In het menu aan de linkerkant kunt u de keuze maken voor het onderwerp waar u graag meer over wilt weten.