Wist je dat wij ook echtscheidingsadvies aanbieden als een van onze diensten? Uit elkaar gaan is een emotioneel, maar ook financieel en fiscaal ingrijpend proces. Wij kunnen jullie hierin begeleiden. Onze echtscheidingsadviseurs staan klaar om jullie te ondersteunen met mediation, zodat jij en je partner samen tot werkbare afspraken kunnen komen. Of je nu getrouwd bent, een geregistreerd partnerschap hebt of samenwoont, het is in alle gevallen van belang om de zaken samen goed te regelen. Bij ons kun je rekenen op een zorgvuldige en persoonlijke begeleiding tijdens dit vaak moeilijke proces. Doordat onze mediators ook financieel adviseur zijn, zorgen zij ervoor dat de scheiding financieel en fiscaal juist wordt afgehandeld.

Onze mediation diensten
Mediation is een methode waarbij beide partners samen met een neutrale bemiddelaar tot overeenstemming komen over alle aspecten van de scheiding. Het doel is om op een respectvolle en constructieve manier afspraken te maken, zodat beide partijen verder kunnen met hun leven. Door middel van mediation kunnen jullie samen tot overeenstemming komen, wat vaak leidt tot betere en duurzamere oplossingen dan bij een juridische strijd met vaak hoge advocaatkosten.

Hier zijn enkele belangrijke onderdelen van onze mediation diensten:

  • Vermogensverdeling: We helpen bij het verdelen van alle gezamenlijke bezittingen en schulden. Dit omvat o.a. het huis, de hypotheek, spaartegoeden, de inboedel en andere waardevolle eigendommen.
  • Pensioenafspraken: Het verdelen van pensioenrechten kan complex zijn. Wij zorgen ervoor dat dit op een eerlijke en wettelijk correcte manier gebeurt, zodat beide partners financieel beschermd zijn voor de toekomst.
  • Alimentatieberekeningen: Wij maken nauwkeurige berekeningen voor partner- en kinderalimentatie, rekening houdend met de huidige wetgeving en jullie specifieke situatie.
  • Ouderschapsplan: Als jullie (minderjarige) kinderen hebben, is het essentieel om duidelijke afspraken te maken over hun verzorging en opvoeding. Wij helpen jullie bij het opstellen van een gedetailleerd ouderschapsplan dat in het belang is van de kinderen.


Financiële situatie na de scheiding
Naast het regelen van de scheiding zelf, kunnen wij jullie ook individueel aanvullend advies geven over je nieuwe financiële situatie na de scheiding. Hier kan al vroeg in het traject inzicht in worden gegeven, wat vaak als zeer waardevol wordt ervaren tijdens deze onzekere periode. Dit betekent ook dat je één aanspreekpunt hebt voor zowel de echtscheiding als je overige financiële zaken zoals je hypotheek en verzekeringen. Dat is prettig! Wij kunnen jullie helpen met:

  • Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid. Als één van jullie in de gezamenlijke woning wil blijven wonen, dan helpen wij bij het ontslag van hoofdelijke aansprakelijkheid. Dit betekent dat de vertrekkende partner niet langer verantwoordelijk is voor de hypotheekschuld.
  • Hypotheek voor een nieuwe woning. Voor de partner die een nieuwe woning wil kopen, kunnen wij helpen bij het regelen van een hypotheek. Onze adviseurs zorgen ervoor dat je een hypotheek krijgt die past bij je nieuwe financiële situatie.
  • Verzekeringen. Wij brengen in kaart welke verzekeringen je na de scheiding nodig hebt, en regelen dit ook direct voor je.
  • Pensioen. Bij de echtscheiding kan er sprake zijn van pensioenverevening of -conversie. Ook lijfrentes kunnen zijn gewijzigd. Wij brengen je nieuwe pensioensituatie in beeld en bekijken vervolgens of dit toereikend is voor een goed pensioen.


Contact

Bij ons staat jullie belang voorop. Wij streven ernaar om jullie scheiding zo soepel en respectvol mogelijk te laten verlopen. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Wij staan klaar om jullie te ondersteunen in deze moeilijke tijd en jullie te helpen een nieuwe start te maken. Zo krijgen jullie duidelijkheid voor nu, en zekerheid voor morgen.

Particuliere klant bij MJFP

Wij bieden u als particuliere klant een volwaardig financieel dienstenpakket aan en nemen u de zorg voor uw financiële zaken daadwerkelijk uit handen! U kunt bij ons terecht voor advies over uw hypotheek, verzekeringen, pensioen, vermogen, krediet en meer. Zo heeft u alles dus onder één dak wat veel van onze klanten erg prettig vinden.

In het menu aan de linkerkant kunt u de keuze maken voor het onderwerp waar u graag meer over wilt weten.