Wij kijken graag voor je of dat kan! De laatste jaren zijn de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen sterk gedaald door stevige concurrentie tussen de verzekeraars op deze markt. Dit betekent dat je, als je nu overstapt naar een andere verzekeraar, wellicht flink kunt besparen. Heb je een overlijdensrisicoverzekering lopen en wil je weten of je bij een andere verzekeraar goedkoper uit bent, neem dan contact met ons op. Samen kunnen we je huidige verzekering(en) controleren en vergelijken met de premies en voorwaarden van andere partijen. We kunnen dan meteen voor je bekijken of de dekkingen nog steeds passend zijn bij je huidige situatie.

Verpanding aan de bank
In het verleden was het vaak een vereiste vanuit de bank om je overlijdensrisicoverzekering te verpanden aan de bank. Dit heeft als gevolg dat een eventuele uitkering wordt uitbetaald aan de bank ter aflossing van de lopende hypotheek. Dit biedt je nabestaanden dus weinig flexibiliteit. Inmiddels stellen de meeste banken verpanding niet langer verplicht. In veel gevallen is het ook mogelijk om de verpanding op reeds verpande polissen te laten vervallen, dit geldt inmiddels ook voor hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Wij kunnen voor je nagaan of dit ook in jouw geval een mogelijkheid is. Een eventuele uitkering wordt dan direct aan je nabestaanden uitbetaald, waarna zij de uitkering vervolgens vrij naar eigen inzicht kunnen besteden. Zij kunnen dan alsnog beslissen (een deel) af te lossen op de hypotheek, maar zij kunnen het bedrag ook voor andere doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld voor het aanvullen van hun maandinkomen.

Roken of niet roken?
Daarnaast is het goed om eens na te gaan of je huidige risicoverzekering is uitgebracht op het rokerstarief of het niet-rokerstarief. Mocht je verzekering lopen tegen het rokerstarief, en ben je inmiddels (minimaal twee jaar) gestopt met roken, dan kun je dit laten aanpassen op je polis. Ook hiermee kun je besparen op je maandpremie.

Wanneer je verzekering loopt tegen het niet-rokerstarief en je bent (weer) gaan roken, dan is het belangrijk dat je dit aan ons doorgeeft. Het tarief dient dan namelijk te worden aangepast. Wanneer dit niet gebeurt, kan het zo zijn dat de verzekeraar een lager bedrag uitkeert bij een onverhoopt overlijden.

Vragen?
Heb je vragen over je overlijdensrisicoverzekering, of wil je graag dat wij voor je nagaan of je maandelijks kunt besparen, bel of mail ons dan gerust!