Uw rentevastperiode loopt af, wat te doen?

Uit onderzoek is gebleken dat ruim 90% van de huiseigenaren het nieuwe rentevoorstel van zijn of haar bank accepteert, en de rente dus verlengt bij de huidige bank. Van deze groep heeft bijna 60% zelfs niet overwogen om over te stappen naar een andere geldverstrekker. Terwijl het juist erg aantrekkelijk kan zijn om over te stappen naar een andere bank. Bijvoorbeeld omdat een andere bank een lager rentetarief kan aanbieden tegen betere voorwaarden. Het einde van uw rentevastperiode is dan een goed moment om over te stappen, aangezien u dan geen boete bent verschuldigd voor het beëindigen van uw huidige hypotheek.

Verlengingsvoorstel van uw bank
Uiterlijk drie maanden vóór het einde van de rentevastperiode van uw lopende hypotheek ontvangt u van uw bank een voorstel voor verlenging van het rentecontract. U krijgt dan de keuze uit verschillende nieuwe rentevastperiodes met de bijbehorende tarieven.

Ontvangt u zo'n renteverlengingsvoorstel, dan is het altijd verstandig te onderzoeken of u elders een lager tarief kunt krijgen. Zeker wanneer u een aflossingsvrije hypotheek heeft, kan dit een behoorlijk verschil betekenen voor uw netto maandlast. Sommige banken hanteren namelijk forse renteopslagen voor aflossingsvrije hypotheken, terwijl andere banken dergelijke opslagen niet kennen. Overstappen naar een andere bank zónder renteopslagen kan dan zeer aantrekkelijk zijn.

Persoonlijk advies
Bent u bijna aan het einde van uw rentevastperiode en wilt u weten wat voor u verstandig is? Neemt u dan altijd even contact met ons op. Wij kunnen direct voor u nagaan of u kunt besparen door naar een andere geldverstrekker over te stappen. Meteen een mooi moment om uw gehele financiële situatie eens onder de loep te nemen, om te kijken of alles nog steeds optimaal loopt. Wij staan u graag te woord!