Tip: besparen op uw krediet

Wanneer u in het verleden één of meerdere kredieten heeft afgesloten, dan is het verstandig om te bekijken of het aantrekkelijk is om deze over te sluiten naar een andere geldverstrekker. De rente staat op dit moment historisch laag en veel banken hebben hun voorwaarden voor leningen verbeterd. Als u meerdere leningen heeft lopen kan het extra zinvol zijn om ze over te sluiten en samen te voegen tot één lening; de rente op kleine leningen is namelijk hoger dan op één grotere lening. Daarnaast heeft u een beter overzicht van uw krediet(en). Een verbetering van uw financiële positie dus.

Verhoging van uw hypotheek
Wanneer u naast één of meerdere kredieten ook een hypotheek heeft lopen, is het in sommige gevallen mogelijk uw krediet(en) te beëindigen en het bedrag op te nemen als verhoging van uw huidige hypotheek. Door de waardestijgingen op de woningmarkt in de afgelopen jaren is het steeds vaker mogelijk om een verhoging van de huidige hypotheek op te nemen, om zo de lopende krediet(en) af te lossen. De rentetarieven voor een hypotheek liggen aanzienlijk lager dan de rentetarieven voor een krediet of persoonlijke lening. Dit kan u dus een flinke besparing opleveren.

Persoonlijk advies
Heeft u een krediet lopen, en wilt u weten of u kunt besparen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.