Tip: besparen op je krediet

Wanneer je in het verleden één of meerdere kredieten hebt afgesloten, dan is het verstandig om te bekijken of het aantrekkelijk is om deze over te sluiten naar een andere geldverstrekker. De rente staat op dit moment historisch laag en veel banken hebben hun voorwaarden voor leningen verbeterd. Als je meerdere leningen hebt lopen kan het extra zinvol zijn om ze over te sluiten en samen te voegen tot één lening; de rente op kleine leningen is namelijk hoger dan op één grotere lening. Daarnaast heb je een beter overzicht van je krediet(en). Een verbetering van je financiële positie dus.

Verhoging van je hypotheek
Wanneer je naast één of meerdere kredieten ook een hypotheek hebt lopen, is het in sommige gevallen mogelijk je krediet(en) te beëindigen en het bedrag op te nemen als verhoging van je huidige hypotheek. Door de waardestijgingen op de woningmarkt in de afgelopen jaren is het steeds vaker mogelijk om een verhoging van de huidige hypotheek op te nemen, om zo de lopende krediet(en) af te lossen. De rentetarieven voor een hypotheek liggen aanzienlijk lager dan de rentetarieven voor een krediet of persoonlijke lening. Dit kan je dus een flinke besparing opleveren.

Persoonlijk advies
Heb je een krediet lopen, en wil je weten of je kunt besparen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.