Let op; Verzekeringshiaten ondernemer

Datum: 08-12-2016

De reguliere bedrijfsverzekeringen zijn over het algemeen bij de gemiddelde ondernemer wel voldoende onder de aandacht. Echter zijn er voor u als ondernemer nog veel meer soorten risico´s die veelal onderbelicht zijn.
Onderstaand geven wij u enkele voorbeelden van specifieke risico's die u als ondernemer kunt verzekeren. Vragen die u uzelf dient te stellen zijn: Hoe groot is de kans dat iets gebeurt? En vervolgens; Als er iets gebeurt, kunt u de financiële schade dan gemakkelijk zelf dragen?

Bedrijfsschadeverzekering

Vaak heeft men wel een goede brand- en inboedelverzekering, maar bijvoorbeeld geen bedrijfsschadeverzekering. Als dan het bedrijfspand afbrandt en de herbouw van het bedrijf bijvoorbeeld een jaar duurt, kan het zijn dat u langere tijd inkomsten mis loopt of een langere periode hogere kosten hebt doordat u bijvoorbeeld elders een tijdelijk pand dient te huren. Een brand- of inboedelverzekering dekt deze kosten niet, hiervoor is een afzonderlijke bedrijfsschadeverzekering nodig. Deze verzekering dekt de vaste kosten en de verzekert de nettowinst. Hierdoor is de bedrijfscontinuïteit zeker gesteld.

Compagnonverzekering

De continuïteit van de onderneming kan in gevaar komen wanneer een compagnon in het bedrijf plotseling overlijdt. In het geval van overlijden van de compagnon krijgt de overblijvende compagnon te maken met de erfgenamen. Veelal bieden de erfgenamen hun geërfde aandelen te koop aan met het oog op nabestaandenvoorziening of als gevolg van de managementovereenkomst.
Ook bij het wegvallen van de commercieel manager, de creatieve medewerker of de operationele manager, of een andere persoon die goed is voor een groot gedeelte van de omzet, kan de continuïteit ernstig in gevaar komen. Met een compagnonverzekering of een zogenaamde keyman polis kunnen deze financiële risico's, uitkoop of inhuren van een interim, worden opgevangen.

Cyberverzekering

Veel ondernemers staan er niet bij stil, maar wat als u de dupe bent van een cyberaanval? De kosten als gevolg van een cyberaanval kunnen aardig oplopen.
Een cyberverzekering dekt niet alleen de gevolgen van hacking, diefstal en verlies van data, maar ook de aansprakelijkheid wanneer gegevens van derden in verkeerde handen terechtkomen.

WEGAS

De werkgever is aansprakelijk voor de medewerker die met eigen vervoer tijdens het werk onderweg is en een ongeluk krijgt. Dit risico is te verzekeren met een werkgeversaansprakelijkheid voor Bestuurders van Motorrijtuigen (WEGAS).

Advies

Het afsluiten van een goed en compleet pakket van verzekeringen voor uw bedrijf kan complex zijn en vergt kennis van zaken. Om de juiste verzekeringen af te sluiten, is het daarom raadzaam deskundig en onafhankelijk advies in te winnen bij een adviseur. Wij bekijken samen met u welke verzekeringen u nodig heeft, en welke aanbieder u het beste product kan leveren.
Terug naar het nieuwsoverzicht